O nama

Centar mladih “Ribnjak” je gradska ustanova kulture kroz koju svakog tjedna prođe oko petsto djece i mladih sa željom da se izraze na glazbeni, scenski, plesni ili likovni način uz pažljivo vodstvo pedagoških stručnjaka i umjetnika s bogatim iskustvom rada s mladima.

Još pedesetih godina prošloga stoljeća započeo je kreativno-pedagoški rad i stvaranje s djecom u najprije trošnoj, a 1979. godine i obnovljenoj zgradi u jednom od najljepših zagrebačkih parkova. Prostor zgrade čini prizemlje i dva kata površine 1232 četvorna metra te 562 četvorna metra prostora terase prizemlja i terase drugog kata.

U Centru mladih “Ribnjak” stalno je zaposleno sedam djelatnika – ravnatelj, tri stručna voditelja i tri administrativno-tehnička djelatnika uz koje kontinuirano rade vanjski stručni suradnici.

Stalno zaposleni djelatnici Centra:

  • Nebojša Borojević,  ravnatelj
  • Branka Grozdanić, tajnica i
  • Ksenija Rožman, viša stručna suradnica, voditelj scenskih programa i javne kulturne djelatnosti,
  • Snježana Petrov, viša stručna suradnica – voditelj sociokulturnog odjela i programa
  • Nensi Atanasov,  viša stručna suradnica, voditelj glazbenog programa
  • Đurđica Erdelja, šef računovodstva
  • Branko Pek,  domarcmr_prozirno_web-mala.png

Centar je u suradničkom odnosu s Rock-akademijom – učilištem za popularnu i jazz glazbu, koja pruža glazbenu edukaciju brojnim mladim korisnicima, a udomio je i udruge čiji je rad vezan uz unapređivanje života i interesa mladih ljudi.

Dakle, šezdeset godina postoji tradicija organiziranog rada s mladima, Zagreb ima ustanovu u kojoj se ostvaruju kulturni, odgojno-obrazovni, umjetnički i razni socijalni sadržaji i u kojoj se neprestano unapređuju razni oblici rada i stvaranja s djecom i mladeži.

Službenik za informiranje: Branka Grozdanić, branka.grozdanic@cmr.hr